Hoe maakt u uw dakgoot schoon?

Hoe maakt u uw dakgoot schoon?

Deze stap is optioneel. Neem contact op met uw steenfabrikanten voor de juiste procedure, aangezien niet alle soorten steengoed geschuurd hoeven te worden.

Vervang of voeg vervolgens het dekzand en/of de tegels die worden schoongemaakt toe. Twee-componenten zoutzuur kan worden gebruikt om vlekken in shingles van skip, grenen en cederhout te verwijderen. De meeste stomerijen kunnen een kleine hoeveelheid van een milieuveilig oplosmiddel droger aan de muriatische zuuroplossing toevoegen. Als u een shinglesysteem reinigt, neem dan contact op met uw shinglers of landschapsdeskundige voor de juiste behandeling voor shingles.

De volgende stap is optioneel: Reinig het gehele oppervlak van de tegels.

3) Ofwel kan een lichte regenbui worden aangezet op de plaats die beschadigd is zonder het oppervlak te beschadigen. Regenbuien zullen vuil en puin verwijderen, maar het wordt niet aangeraden om deze methode op slechts een aanzienlijk deel van het dak tegelijk toe te passen. Het kan nodig zijn dit te doen voordat u voor het eerst schoonmaakt als het stootwitte dak beschadigd is.

4) Rol en breng de beits aan.

5) Maak de lijm onder de dakpannen los en breng eronder aan. Er moeten meer dan één lagen worden aangebracht om er zeker van te zijn dat de hechting niet in gevaar komt. Sommige professionals adviseren één zware laag voor een middelzwaar tot zwaar dak. Dit is uw keuze, aangezien de twee lagen na de eerste laag niet op één plaats mogen worden aangebracht.

Na de tweede laag ongeveer 3 uur laten uitharden alvorens verdere stappen te ondernemen.

Elektrisch wassen

Elektrisch wassen is niet echt nodig voor de meeste soorten daken, maar het verwijdert vuil dat is opgedroogd. We raden sterk aan om te kiezen voor power washing voor het gereedschap en de waterdruk om een hogedrukreiniger te vinden die wordt aanbevolen voor uw type dak. Het bedrijf dat uw power washing service levert beschikt over de apparatuur waarmee zij werken, en zij kiezen de juiste apparatuur voor uw gebied.

Power washing kan worden gebruikt als een laatste redmiddel, maar het werkt goed als je de techniek kent. Om de ergste vlekken te verwijderen, hebben wij echter geconcludeerd dat een chemische vlekkenreiniger (het product is een troffel die aan de vlek blijft kleven en deze in de reiniger trekt) een veel veiligere en idealere methode is. Het product moet ten minste 15 minuten op de vlek blijven zitten voordat het met water wordt afgespoeld, dus het is erg belangrijk om de vlek regelmatig opnieuw te behandelen met een chemische vlekkenreiniger.

Tips voor elektrisch wassen:

1e – Power wash indien nodig. U kunt weten of er een ophoping van vuil onder de dakpannen is die uw daklekkage zal oplossen.

2e – Als u geen geschikte apparatuur hebt, huur dan een buurjongen met een roller (geweldig voor schilderen). De kinderen kunnen doen een geweldige job, maar ze kunnen ook schade aan uw dak door per ongeluk strippen van de lijm.

3e – Verwijder puin van het dak. Gebruik een bloemenslang die aan uw hogedrukreiniger is bevestigd om het puin weg te spoelen. Het wordt aanbevolen om een hogesnelheidsreiniger te gebruiken bij het wegspoelen van het vuil (ga in ieder geval voor de hardste die u kunt). Misschien het schrobben dat u aan het afwerken bent voor metalen gootstukken. Deze vlekken zijn hardnekkig en het kan langer duren om ze weg te werken als u niet over het juiste gereedschap beschikt.

4e – Dit is uw laatste redmiddel. Als u geen hogedrukreiniger hebt, spuit dan wat chloor op de vlek, of een hoge concentratie van het juiste reinigingsmiddel (sommige vakmensen raden een sterk mengsel van bleekmiddel en water aan, maar wij hebben er nog geen gevonden die sterk genoeg is).

Chloor is keer op keer een uitstekend middel gebleken om hardnekkige vlekken te verwijderen.

Vraag uw plaatselijke handelaars of neem contact op met een ervaren tuinarchitect. Dit zijn de meest voor de hand liggende methodes en het zou geen investering van tijd en geld mogen vergen.

Verzorging van uw dak

Het is zeer belangrijk om het dak schoon te maken: dak, dakgoten, regenpijpen en gootstukken.