De kunst van het stofferen

Stoffeerder Tilburg

Stofferen is van oudsher een van de vele beroepen die door de stoffeerders werden uitgeoefend op schepen, scheepsdekken en scheepsreparaties. Naast de scheepsreparaties van jachten en schepen, schilderden en maakten zij ook zilverwerk en maakten zij kantklossen en vullingen.

De laatste jaren hebben stoffeerders huishoudelijk personeel en fabrieksarbeiders in dienst genomen voor de vervaardiging van zacht meubilair, kussens en beddengoed. De laatste tijd zijn de stoffeerders overgeschakeld op thuisproductie en is de behoefte aan kleermakersvaardigheid afgenomen. Er is echter nog steeds vraag naar kleermakers en kleermakers van meubelen in parelslijters en zijdeslijters. Veel stoffeerders beschikken over de vaardigheden of het natuurtalent die nodig zijn voor voltijdse stoffeerders en sommige kleermakers zouden stoffeerder kunnen worden voor een functie op een laag niveau. Veel kleermakers worden stoffeerder en werken met textielfabrikanten.

Slaven werden in die tijd vaak belast met specifieke taken op het gebied van quilts en bedlinnen; vooral als deze als eigendom werden beschouwd. In veel Zuid-Amerikaanse en Europese landen werd er nog steeds naar verwezen als “technisch werk aan het textiel”.

Vandaag hebben stoffeerders een professionele rol die vroeger als een eenvoudig beroep werd beschouwd. Behalve dat zij hun land dienen, zorgen zij nu ook voor een primair of voltijds inkomen.

Over de hele wereld werken stoffeerders aan meubelen. Door ons hectische leven genieten we helemaal niet van de tijd, en vreugde en comfort in het leven zijn zelden te vinden in de menselijke samenleving.

In de loop der jaren hebben stoffeerders hun vakmanschap ontwikkeld en respect verworven door te zorgen voor woninginrichting, bekledingsstoffen en tapijten, die met kop en schouders boven het comfort en de spanning van ons dagelijks leven uitsteken.

In veel landen over de hele wereld hebben degenen die opgeleid zijn en hun weg gevonden hebben in de leder- en stoffeerderij, dat gedaan door meubels te stofferen met fijne versieringen.

De kunst om verschillende stoffen te mengen om zo een gewenst effect te bereiken, wordt vaak als een passie beschouwd bij stoffeerders.

Naast esthetisch gevoel voor kunst en creatieve vaardigheid, hebben stoffeerders ook een nuttige en praktische rol bij het helpen van hun klanten bij het kiezen van hun gestoffeerde meubelen.

De meest geschikte combinatie van stoffen voor uw woninginrichting uitwerken is natuurlijk nauwelijks een voltooiing als het eindproduct u niet bevalt. Daarom wordt van stoffeerders verwacht dat ze een afgewerkt product creƫren dat superieur is aan de selectie van de klant. Ze moeten bedreven zijn in dit soort werk. Normaal gesproken kan dit alleen worden bereikt als men de vaardigheid van een houtsnijder aanwendt.

Nu bent u waarschijnlijk niet meer te helpen, als u het meubilair van uw keuze wilt ontwerpen en aanpassen, maar het tegelijkertijd zwaar en praktisch genoeg wilt maken om op maat van uw huis te zijn. Het zal u echter een fortuin kosten, maar u zou het gevoel kunnen hebben dat wat u alleen koopt, op maat gemaakte meubels zijn, maar u kunt dit alleen krijgen in op maat gemaakte gestoffeerde meubels.