De kracht van airconditioning

De kracht van airconditioning

Airconditioning is een methode voor het verkrijgen van zachte thermische zuurstof voor de menselijke gezondheid en het kunstmatige binnenmilieu. Airconditioning is een efficiënte warmtepomp, wat eenvoudigweg betekent dat het werkende deel in staat is de geconditioneerde lucht in de ruimte te verwarmen met behulp van gecirculeerde lucht.

Moderne airconditioning is een alternatief voor alle conventionele systemen van warmteproductie. Het maakt gebruik van verschillende manieren van warmte-uitwisseling. De eerste is de warmte-uitwisseling tussen de airconditioning binnen en buiten. De verwarmde lucht die van de compressor komt, wordt via een Rankine-cyclus naar buiten gevoerd, en de warme lucht gaat weer naar buiten. De verwarmde lucht die van de gelijkrichter komt, wordt vervolgens via een Rankine-cyclus naar buiten gestuurd, en de warme lucht gaat weer naar buiten. ten slotte wordt de ongehitte lucht door de hyperbare kamer opgezogen en gebruikt om de binnenruimte te vullen.

Het principe van deze warmtepomp is dat hoe meer warmte er vanuit de omgeving naar de binnenkant van een buis wordt overgebracht, hoe meer warmte er aan de binnenkant wordt vastgehouden. Warmte uit de omgeving pompen is een inefficiënte, en dus minder efficiënte methode, maar het is wel de meest efficiënte methode om warmteverlies tussen ruimtes te beperken.

De hoeveelheid warmte die wordt uitgewisseld tussen de binnen- en buitenklimaatregeling wordt de transmissiesnelheid genoemd. De snelheid wordt gemeten in termen van BTU’s, dat zijn eenheden van zuurstof. In het algemeen zal een koelere lucht minder warmte uitwisselen met een hetere lucht. De efficiëntie van de warmte-uitwisseling is zeer belangrijk voor de functionaliteit van het toestel.

Er zijn twee gebruikelijke methoden voor warmte-uitwisseling: warmteoverdracht en warmteafvoer. Er zijn zuigende en ventilerende warmtemotoren. Reciprocerende warmtemotoren werken met behulp van een ronddraaiend turbineblad en brengen de warmte over van de anode naar de kathode. Ventilatie-warmtemotoren werken volgens de principes van geforceerde convectie, waarbij een blok warme lucht in een verwarmde ruimte wordt geperst.